:: Jen tak zlehka ::

aneb co všechno víme o praní/přání ponožek - bulvární rodinný párek (deníček pro každý okamih)
:: FUCKING WEATHER :: MAIL: Redakce :: MAIL: Karl :: MAIL: HK :: TESILÍ DOMOV ::
ICQ
[::.rss a jiné kydy.::]
:: RSS 2.0
:: Atom site feed
:: GUESTBOOK
[::..zlinky..::]
:: VYFOCENÝ TESIL
:: DEBIL TESIL
:: TESILÍ RÁDIJO
:: NEKONEČNÝ TESIL
:: CHUTNÝ TESIL
[::..súdruhovia..::]
:: Čmelda [Pato(b)log]
:: Lobo
:: A EÁÁ
:: Tam je...
:: AIF
:: Pivní varník
:: PlayForever
:: Brünn Lindwurm
:: Stanice ZOO
:: VfB
:: Chachar
:: PŠT?
:: TSOG-360
:: MP za vodou
:: OV blokuje
:: Kotchka
[::.nějaké obrázky.::]
Tak trochu lepší rádio
Tak trochu jiné rádio
Opera
[::..ARCHIV..::]
[::PROSTE ARCHIV::]
[FAKT JE TU ARCHIV]

:: 17.4.03 ::

Další reportáž z cest

Tentokrát mé sestry, která se vydala na pravou valašskou svatbu:

Vlastne jsem ti nevypravela jak bylo na valasske svatbe, takze:
je to nelehky ukol licit cloveku, zijicimu v Praze, jak se bavi lide z malomesta ci vesnice. Mohlo by to narusit jeho krehkou dusevni rovnovahu, nicmene ja to risknu.

Vse zacalo tim, ze se Markuv bratranec (vek 33 let) rozhodl ozenit za nasi asistence a jako spravny valach to pojal ve velkem stylu. Opet tezko prazakovi vysvetlovat, co pro nas "vesnicany" zamena "velky styl". Je to proste o tom, ze valasi chlastaji sice furt, ale v tomto pripade tece slivovice proudem, vino se pije po kyblech a pivo chastas primo z becky.

Takze k veci. Rano, nalacno jsme snidali asi tak 4 "kalisky" slivovice. Pak se jelo na obrad, kde opet probihalo: toz si dej tu slivovicku, to nemozes tomu zenichovi udelat, svatba se mosi poradne zapit atd...v poledne jsem ja osobne citila, ze mam "doslivovicovano" t.j. jsem jako delo. Ovsem valasi se teprve zahrivali na strhujici finale. Opici jsem zahnala pivem, postrašila vinem (cervenym i bilym: to mosis okostovat..) a definitivne zapudila tancem a zpevem. Hojne mi v tom pomahal oddil silenych volejbalistek (nevesta hraje volejbal), obzvlaste kapitanka Mirus byla zdarila. Asi ve 20 hod se me zeptala: "boli ta hlava,cerko? Toz si se mnu daj brufen." Po slivovici,vinu a pivu jsem tentokrat odolala a cekala, co to udela s bodrou valaskou. Nic, nebo lepe receno ji to odpalilo k jeste vetsi konzumaci, zpevu sprostych songu a jinym divocinam. Ale jak rikam, nemusim mit vsechno.

Parilo se az do kuropeni. Muj obdiv patri zejmena muzikantum, kteri, byt ozrali jako zvirata, dokazali jeste v 5 hodin rano ze svych nastroju vyloudit smysluplne zvuky, a co hlavne, naucili me zabubnovat hit Viti Vavry - Holka s citronovou salou. Po osvezujicich dvou hodkach spanku a trech talirich "kyselice" (pro ceske okruhy: to je zelnacka s klobasou a smetanou) jsme se statecne vydali k domovu.

Vzhledem k tomu, ze jsme si s volejbalistkami padly do oka, jedu za par tydnu na nejakou zbesilou akci do vsetina. Doufam jen, ze hvezdy mi budou priznive nakloneny a ja to preziju. Takze jak vidis, nemusis se valachem narodit, ale muzes se jim stat, pokud mas ovsem dobry metabolismus a hodne sneses.

mirus zdar a valachum zvlast.
pa,pa,tva sestra

Nazdar


:: zprznil: Karl 15:30 :: [odkaz trwaly] :: | 0 komentu popularnych

0 Komenty popularne:

Přidat komentář

<< Home


...

This page is powered by Blogger. Isn't yours? [Co tady chces s tim kurzorem?!]

PicoSearch