:: Jen tak zlehka ::

aneb co všechno víme o praní/přání ponožek - bulvární rodinný párek (deníček pro každý okamih)
:: FUCKING WEATHER :: MAIL: Redakce :: MAIL: Karl :: MAIL: HK :: TESILÍ DOMOV ::
ICQ
[::.rss a jiné kydy.::]
:: RSS 2.0
:: Atom site feed
:: GUESTBOOK
[::..zlinky..::]
:: VYFOCENÝ TESIL
:: DEBIL TESIL
:: TESILÍ RÁDIJO
:: NEKONEČNÝ TESIL
:: CHUTNÝ TESIL
[::..súdruhovia..::]
:: Čmelda [Pato(b)log]
:: Lobo
:: A EÁÁ
:: Tam je...
:: AIF
:: Pivní varník
:: PlayForever
:: Brünn Lindwurm
:: Stanice ZOO
:: VfB
:: Chachar
:: PŠT?
:: TSOG-360
:: MP za vodou
:: OV blokuje
:: Kotchka
[::.nějaké obrázky.::]
Tak trochu lepší rádio
Tak trochu jiné rádio
Opera
[::..ARCHIV..::]
[::PROSTE ARCHIV::]
[FAKT JE TU ARCHIV]

:: 7.8.03 ::

Jím, tedy jsem aneb Dobře zakopaný pes…

Čím jsem starší, tím víc škrtám v seznamu věcí důležitých pro život. Letošní tropické léto je důvodem k dalším škrtům a mně na seznamu zbývají pouze a jen tak tři až čtyři položky. Dobře se vyspat, dobře se najíst a dobře se vykakat. Když se k tomu občas přidá trocha příjemného sexu, stává se ze mě bytost nad míru spokojená. Onehdá jsme tuto problematiku probírali s kolegy v práci. To jsem měla najednou oponentů. K životu je nezbytně důležité přece zdraví! Ano, jsem-li dobře vyspaná, najezená a vykakaná, jsem zcela logicky i zdravá. A co peníze, ty jsou taky důležité! Nepopírám, ale k čemu jsou mi peníze, když jsem ve stresu, krmím se v KFC, následně mám potíže se zažíváním a blbě spím? Láska, ta je přeci taky podstatná! Jistě, souhlasím. Leč vím, že můj muž by nebyl moc nadšen, kdybych držela dietu, nevařila, měla zácpu a v noci ho budila, protože bych díky tomu všemu nemohla spát.

Možná je to všechno tak trochu postavené na hlavu, ovšem nikomu tuhle svoji teorii nevnucuji. Každý ke spokojenosti potřebujeme něco jiného a já chtěla jen objasnit, proč preferuji jídlo, spánek a vyměšování. Z předešlých řádků si lehce vyvodíte, že dobré papání je mi nade vše. Ovšem, co jíst v období, kdy teploměr ukazuje teplotu kolem 30°C? Zeleninu? Samozřejmě, ale já mám vzápětí hlad. Klasický teplý oběd vylučuji, protože se orosím jako dveře u chlíva a mám pocit, že mě trefí šlak. Jako báječný typ se mi jeví „zakopaný pes“. Nebojte se, nemusíte pro výrobu této dobroty sejmout svého čtyřnohého přítele a zakopat ho na zahradě. Je to pouze název mňamky, kterou ukuchtíte z vepřového bůčku. A teta válečná reportérka vám poví jak na to.

Tedy: pro dva strávníky zakupte cca půl kila vepřového bůčku (ne moc prorostlého). Do vroucí vody vražte pár kuliček pepře, nového koření a jeden větší list bobku. Můžete přidat i chilli papričku (já dávám), pár stroužků česneku a grilovací koření (přiměřeně, přiměřeně). Pokud koření zcela odmítáte lupněte tam Masox nebo Vegetu. Do takto okořeněné vody dejte bůček a vařte a vařte a vařte, dokud nebude měkký (minimálně 1 hodinu). Než se maso uvaří, připravte si „pajc“. Spoustu česneku (klidně i dvě palice) utřete se solí, až vám vznikne taková hustší pasta. Do ní přidejte pálivou papriku (manžel dává chilli, ale to je jen pro plechové huby) a promíchejte. Uvařený a vystydlý bůček pěkně opatlejte česnekovou pastou (můžete ho i křižmo nařezat a pastu nacpat do zářezů), zabalte do alobalu a uložte na dno ledničky. Tam nechte „zakopaného psa“ ležet minimálně týden. Potom si kupte čerstvý chleba a pivko. „Zakopaného psa“ nakrájejte na plátky (cca 0,5 cm), položte na chleba, papkejte a zapíjejte dobře vychlazeným pivem. V tomhle horku se u pojídání „psa“ nezapotíte a bříško bude v nebíčku. Chcete-li znát bližší podrobnosti, nebo něčemu nerozumíte, napište mi na známou adresu.

Dobré chutnání


:: ohezkla: HK 10:02 :: [odkaz trwaly] :: | 0 komentu popularnych

0 Komenty popularne:

Přidat komentář

<< Home


...

This page is powered by Blogger. Isn't yours? [Co tady chces s tim kurzorem?!]

PicoSearch