:: Jen tak zlehka ::

aneb co všechno víme o praní/přání ponožek - bulvární rodinný párek (deníček pro každý okamih)
:: FUCKING WEATHER :: MAIL: Redakce :: MAIL: Karl :: MAIL: HK :: TESILÍ DOMOV ::
ICQ
[::.rss a jiné kydy.::]
:: RSS 2.0
:: Atom site feed
:: GUESTBOOK
[::..zlinky..::]
:: VYFOCENÝ TESIL
:: DEBIL TESIL
:: TESILÍ RÁDIJO
:: NEKONEČNÝ TESIL
:: CHUTNÝ TESIL
[::..súdruhovia..::]
:: Čmelda [Pato(b)log]
:: Lobo
:: A EÁÁ
:: Tam je...
:: AIF
:: Pivní varník
:: PlayForever
:: Brünn Lindwurm
:: Stanice ZOO
:: VfB
:: Chachar
:: PŠT?
:: TSOG-360
:: MP za vodou
:: OV blokuje
:: Kotchka
[::.nějaké obrázky.::]
Tak trochu lepší rádio
Tak trochu jiné rádio
Opera
[::..ARCHIV..::]
[::PROSTE ARCHIV::]
[FAKT JE TU ARCHIV]

:: 5.8.03 ::

Přílišné horko způsobuje pomatenost aneb Je libo lachtaní specialitu?

Nevím jak vy, přátelé, leč já jsem z toho vedra dokonale zmatená, nablblá a otupělá. Můj přehřátý mozek ztěžka zpracovává jakoukoliv informaci. Pracovní činnost předstírám s čím dál většími obtížemi. Doma je mi útočištěm naše útulné WC, není to však kvůli zažívacím obtížím. Na záchůdku máme totiž přijatelných 18°C, ve kterých se dají přežít tato úmorná vedra. I naše fena přišla na to, že jedině záchodová dlažba jí přináší úlevu. Večer se k našemu hajzlíkovému dýchánku připojil manžel, takže předpokládám, že dnešní večeři pozřeme ze sklopeného záchodového prkýnka a ve finále si na těch pěti metrech čtverečných i usteleme.

I Karel ta horka snáší těžce. Sice ještě neposedává na záchodě, ale mám pocit, že teplo ovlivňuje i jeho mozek. Jako ukázku, že opravdu blbneme, přináším část našeho dnešního elektronického rozhovoru:

Karel: „Je to nechutné, to vedro…celou noc jsem měl dokořán okna i dveře a stejně to mnoho nepomohlo.“.
Válečná reportérka: „Už dva dny téměř nespím, asi si dnes ustelu na hajzlíku.“
Karel: „Až budu bohatý a budu mít svůj byt, budu mít klimatizaci, protože to bude každým rokem horší a horší.“.
Válečná reportérka: „ Ty bláho, asi nám všem nic jiného nezbude (než být bohatí s klimatizací), protože to globální oteplovaní je čím dál horší. Moji oblíbení zemědělci k nám na firmu chodí brečet, že mají nejhorší úrodu za posledních 20 let. No, bodejtˇ ne, nemyslím si, že by bramborám a typicky středoevropským plodinám nějak zvláštˇ prospívala ta tropická horka.“.
Karel: „No jo, musí se přeorientovat na tropické plodiny jako jsou lachtani a papoušci.“.
Válečná reportérka: „Dobrý nápad. Už vidím, jak si ti pomatení polnohospodári pořizují lachtaní farmy. Dokonce si myslím, že by EU pumpli o docela výraznou dotaci. Zvláště, kdyby to byla ekofarma. Sakra, že bych se dala na chování lachtanů? Mohla bych si pořídit i lachtanerii (od slova pizzerie) a vařit skvělé lachtaní pochoutky. Jen si nejsem jistá, co by na to řekli ochránci zvířat. Žrát lachtany? No fuj, hanba!“
Karel: „Já myslím, že to je skvělý nápad…“
Válečná reportérka: „Rozhodně, nápad je to výborný. Jen ho rozpracovat. A já vím jak.“

Především přesvědčím ochránce zvířat, že je třeba přizpůsobit zemědělskou produkci ČR současným klimatickým podmínkám. Je tedy nutno pěstovat tropické plodiny a chovat tropickou zvířenu. Stejnou intervenci provedu i směrem k EU. Ministra zemědělství zpracuji lehce, je to krajan. Určitě prosadí myšlenku zemědělského rozkvětu svého rodiště. Pak už jen seženu pozemek, postavím chlívky na lachtany. Pronajmu hospodu a po drobné rekonstrukci budu mít lachtanerii jako vyšitou. Už teď se mi honí hlavou recepty na kulinářské speciality. Co říkáte třeba takovým „lachtaním ploutvičkám ve smetanové omáčce provoněné čerstvou bazalkou s bramborovými dukátky a česnekem“? Ty jo, to jsem se zase nechala unést. Zjevně jsem dnes důkazem toho, že horko způsobuje pomatenost. Končím, protože to začíná být o rozum…

Mávám vám ploutví…


:: ohezkla: HK 11:16 :: [odkaz trwaly] :: | 0 komentu popularnych

0 Komenty popularne:

Přidat komentář

<< Home


...

This page is powered by Blogger. Isn't yours? [Co tady chces s tim kurzorem?!]

PicoSearch