:: Jen tak zlehka ::

aneb co všechno víme o praní/přání ponožek - bulvární rodinný párek (deníček pro každý okamih)
:: FUCKING WEATHER :: MAIL: Redakce :: MAIL: Karl :: MAIL: HK :: TESILÍ DOMOV ::
ICQ
[::.rss a jiné kydy.::]
:: RSS 2.0
:: Atom site feed
:: GUESTBOOK
[::..zlinky..::]
:: VYFOCENÝ TESIL
:: DEBIL TESIL
:: TESILÍ RÁDIJO
:: NEKONEČNÝ TESIL
:: CHUTNÝ TESIL
[::..súdruhovia..::]
:: Čmelda [Pato(b)log]
:: Lobo
:: A EÁÁ
:: Tam je...
:: AIF
:: Pivní varník
:: PlayForever
:: Brünn Lindwurm
:: Stanice ZOO
:: VfB
:: Chachar
:: PŠT?
:: TSOG-360
:: MP za vodou
:: OV blokuje
:: Kotchka
[::.nějaké obrázky.::]
Tak trochu lepší rádio
Tak trochu jiné rádio
Opera
[::..ARCHIV..::]
[::PROSTE ARCHIV::]
[FAKT JE TU ARCHIV]

:: 25.11.03 ::

Když jde o fotbal, neznám bratra…..a ani sestru

Jak už jste si mohli přečíst, ale spíše počítám, že jste o tom všichni věděli, hrálo se včera slezské derby Baník – Opava. Vystartoval jsem včera z práce tak, abych stihnul celý zápas odkoukat v televizi, a to ve vysočanské obslužně Na Zastávce. Ještě, když jsem byl v buse, volala mi sestra, která již zasedla v opavské hospůdce, zda se dnes budu dívat a že si po zápase zavoláme, kdo z koho. Samozřejmě, že mi bylo jasné, kdo bude tím zklamaným, ale nechtěl jsem nic zakřiknout.

Ihned poté co jsem se usadil, objednal a zaklonil hlavu směrem k vyvýšené televizi, přisedly si ke mně dvě postarší paní a jaly se pro změnu (protože neviděly na tv) pozorovat mě. Já bych si toho ani nevšimnul, protože mne zcela ovládlo dění na obrazovce, pokud by však na mne nemluvily. První otázkou bylo kdo hraje. Říkám, že Baník a Opava a baba říká druhé: „Baník Sokolov“. Musel jsem ji tedy dost důrazně opravit, že Baník ano, ale Ostrava! Tak baba zase říká té druhé: „Tak hraje Ostrava se Sokolovem.“ Opět jsem musel zasáhnout, tentokráte ve prospěch Opavy. Poté co už si tedy baby vyjasnily kdo to tedy hraje, začaly se zuřivě zajímat o stav. V tu chvíli jsem již s nimi odmítl verbální formu komunikace a začal jsem pouze prsty ukazovat kolik to je. Zde musím zastavit a pochválit první paní. Jak byla nedoslýchavá, tak tohle chápala dobře.

Tady se do příběhu vkládá druhá baba, která si chtěla v tomto pohostinství nevalné úrovně objednat preso. Číšník na ní chvíli nechápavě hleděl a pak stroze řekl: „Turka.“ Baba – nescafé, číšník – turka, baba – něco jiného než turka?, číšník – turka s mlikem, baba – no co já si tedy dám?, číšník – udělám vám slabého turka. Ona paní, potěšena vstřícným gestem číšníka, objednala si tedy slabého turka. Druhá již objednáno měla a moudrý muž s jizvou přes celou tvář (ten číšník vy nechápající obludy) vydal se tedy zahlásit objednávku a po drahné chvíli se vrátil s požadovanými nápoji. Poté co jimi elegantně třísknul na stůl, vzala druhá baba lžíci a když s ní chtěla zamíchat onu substanci, kterou zasypala slušnou dávkou cukru, zjistila, že je poněkud hustší než očekávala a jala se na moudrého muže křičet: „Poslouchejte, Vy jste mi říkal, že mi uděláte slabého turka a ta lžička v tom kafi stojí!“ Zjizvená tvář se nenechal vyvést z klidu, položil prázdné krýgly na stůl a odvětil babě: „Podivejte se pani, já vám udělám slabýho turka a vy mě obviníte, že na vás šetřím, to tak.“ A odkráčel směrem k zařízení, z něhož tekly litry zlatavého moku proudem. Na to se paninka uklidnila a zřejmě se jala přemýšlet, čím by mohla vrátit úder. Já jsem přestal sledovat a opět upřel zrak na tv, když jsem však zahlédl udiveného číšníka u našeho stolu, znovu jsem nastavil své ušní boltce jejich směry a zachytil jsem otázku Zjizvené tváře: „Vy chcete jednu porci guláše zabalit? A máte na to něco?“ Odpověď paninky se nesla ve velmi vítězné tónině: „Ne.“

Víte, jak to skončilo? Nevíte, ale Baník vyhrál 4:0!

Jíte chřest?


:: zprznil: Karl 16:40 :: [odkaz trwaly] :: | 0 komentu popularnych

0 Komenty popularne:

Přidat komentář

<< Home


...

This page is powered by Blogger. Isn't yours? [Co tady chces s tim kurzorem?!]

PicoSearch