:: Jen tak zlehka ::

aneb co všechno víme o praní/přání ponožek - bulvární rodinný párek (deníček pro každý okamih)
:: FUCKING WEATHER :: MAIL: Redakce :: MAIL: Karl :: MAIL: HK :: TESILÍ DOMOV ::
ICQ
[::.rss a jiné kydy.::]
:: RSS 2.0
:: Atom site feed
:: GUESTBOOK
[::..zlinky..::]
:: VYFOCENÝ TESIL
:: DEBIL TESIL
:: TESILÍ RÁDIJO
:: NEKONEČNÝ TESIL
:: CHUTNÝ TESIL
[::..súdruhovia..::]
:: Čmelda [Pato(b)log]
:: Lobo
:: A EÁÁ
:: Tam je...
:: AIF
:: Pivní varník
:: PlayForever
:: Brünn Lindwurm
:: Stanice ZOO
:: VfB
:: Chachar
:: PŠT?
:: TSOG-360
:: MP za vodou
:: OV blokuje
:: Kotchka
[::.nějaké obrázky.::]
Tak trochu lepší rádio
Tak trochu jiné rádio
Opera
[::..ARCHIV..::]
[::PROSTE ARCHIV::]
[FAKT JE TU ARCHIV]

:: 8.12.03 ::

A to kuře krákoře aneb Pro mlsné tlamičky…

Pravidelní čtenáři, znalí mého velmi kladného vztahu k vaření a jídlu, jistě z titulku poznali, že dnes to bude opět o receptech a dobrém papání. Co že si to pro vás teta Válečná připravila tentokrát? Budou to především dva kuřecí receptíky a jako bonus pro mlsné tlamičky jedna kalorická bomba.Řekla bych, že i ti největší zarputilci a odpůrci vaření semo tamo stoupnou k plotně a musí něco uklohnit. No a pro tuto chvíli je kuře ideálním řešením. Stačí ho jen nasolit, vrazit do trouby, občas na něj juknout a je vymalováno. Proč to ale někdy nezkusit jinak? Není to nikterak náročné a z obyčejné pipky se tak může stát noblesní žerynka. Takže, abych se tady zbytečně nevykecávala, pojďme na to.

První recepis je na kuře, kterému důvěrně říkám zelené. Co tedy na takové „Zelené kuře“ potřebujete? Jistě že kuře, které omyjete a opatrně, prstíkama a pomocí malého nožíku, vytvoříte mezi kůží a masem kapsu. Jde to snadno, ale dejte pozor, a? tu kůži neoddělíte od masa úplně. A teď toho kura pořádně nasolte. Krokem číslo dvě je příprava bylinkového pajcu (aby to kuře bylo zelené, pravda). Utřete česnek se solí a pepřem. Množství česneku záleží na vaší chuti. Já dávám hodně (7-8 stroužků). Česnek přendáme do misky a přihodíme nasekané bylinky. Může to být petrželová na?, libeček s bazalkou nebo celerová na?. Opět záleží na vaší chuti, ani jedna z variant není špatná, ale bylinek musí být hodně. Dále přidáte nastrouhanou citrónovou kůru (přiměřeně) a zakápnete olejem. Dobře promíchanou směsí kuře pěkně opatlejte, ale hlavně ji nacpěte do té kapsičky mezi kůží a masem. Do kastrolu vražte máslo (může být i olej), lupněte na to Zelené kuře a pečte. Nezapomeňte občas podlít. Jo a pečte to tak půl hoďky zakryté poklicí a pak odkryjte a dopečte, to kvůliva kůrčičce. K tomu všemu si udělejte brambory vařené.

Máte rádi kachnu (k jídlu samozřejmě) a máte na ni, tak jako já, chu? tak dvakrát do měsíce? A taky vám pečená kachnička dvakráte za měsíc připadá jako velký luxus? Válečná reportérka vám poradí jak oblbnout chu?ové pohárky a dopřát si kačenku třeba každý týden. Je to prosté, vyzkoušejte můj ověřený recept „Kuře a lá kachna“. A opět potřebujeme kuře, já osobně doporučuji kuře velké pěkně macaté. Myslíme na to, že kuřátko musí 24 hodin ležet v pajcu, takže ho nekupujeme na poslední chvíli. Zase ho opláchneme a pořádně nasolíme, nakmínujeme, hojně posypeme majoránkou, proložíme špekem a necháme 24 hodin odležet. Potom jen do kastrolu, ve kterém kuře odpočívalo, dáme sádlo a vrazíme do trouby. Teď přijde to hlavní – podléváme černým pivem. Já si ještě pro vylepšení na závěr připravím medovou vodu (1 lžíce medu, zalitá horkou vodou) a tím to kuře-kachnu poliju. Kůrka je potom opravdu zlatá. Rozhodně se nežinýrujte a udělejte si k takto upravenému kuřeti zelí a knedlíky. Je to naprosto famózní.

Tak. Bříška máme plná, ale možná by to chtělo ještě nějaký ten „zablafuňk“, tedy zákusek. Dejte si mou oblíbenou kalorickou bombu – „Tvaróžkové kósky ve smetaně“ aneb „Tvaróžkový mls“. Zakupte dva balíčky tvarůžkových šulánků, můžou to být i tvarůžkové kousky ochucené kmínem. Já však preferuji ty šulánky (tyčinky). Nakrájejte je na kousky, anóbrž sousta, zalijte smetanou na šlehání (250 ml) a dochu?te lžičkou Vegety, kmínu a sladké papriky, můžete přidat i nasekané bylinky dle vlastního uvážení. Nechte minimálně 24 hodin uležet. Smetana zjemní ostrou chu? tvarglí a vše dohromady báječně „zesračkovatí“. A výsledek? I můj muž, který smradlavé sýry nerad, si pochutnává. Ono to fakt nesmrdí, ale uchová si to svou typickou chu?.
Tak to je všechno, přátelé, snad už jen – dobré chutnání.

A jako ten Otesánek – jed jsem, sněd jsem…


:: ohezkla: HK 09:48 :: [odkaz trwaly] :: | 0 komentu popularnych

0 Komenty popularne:

Přidat komentář

<< Home


...

This page is powered by Blogger. Isn't yours? [Co tady chces s tim kurzorem?!]

PicoSearch