:: Jen tak zlehka ::

aneb co všechno víme o praní/přání ponožek - bulvární rodinný párek (deníček pro každý okamih)
:: FUCKING WEATHER :: MAIL: Redakce :: MAIL: Karl :: MAIL: HK :: TESILÍ DOMOV ::
ICQ
[::.rss a jiné kydy.::]
:: RSS 2.0
:: Atom site feed
:: GUESTBOOK
[::..zlinky..::]
:: VYFOCENÝ TESIL
:: DEBIL TESIL
:: TESILÍ RÁDIJO
:: NEKONEČNÝ TESIL
:: CHUTNÝ TESIL
[::..súdruhovia..::]
:: Čmelda [Pato(b)log]
:: Lobo
:: A EÁÁ
:: Tam je...
:: AIF
:: Pivní varník
:: PlayForever
:: Brünn Lindwurm
:: Stanice ZOO
:: VfB
:: Chachar
:: PŠT?
:: TSOG-360
:: MP za vodou
:: OV blokuje
:: Kotchka
[::.nějaké obrázky.::]
Tak trochu lepší rádio
Tak trochu jiné rádio
Opera
[::..ARCHIV..::]
[::PROSTE ARCHIV::]
[FAKT JE TU ARCHIV]

:: 10.12.03 ::

Z deníčku Modré punčochy aneb Vidím rudě…

Jsem povahy klidné a mírné. Jsem ochotna přistoupit na konstruktivní diskusi, která vyústí v dohodu. Dokonce bych řekla, že dokážu být uznalá a loajální vůči firmě. Tedy přesněji řečeno jsem uznalá a loajální potud, pokud mě někdo opravdu řádně nenasere. To v lepším případě. Pokud se mnou někdo snaží manipulovat, vydírat mě a diskriminovat mě, tak to, kurňa, fakt ne, to vidím rudě a vyrážím do boje za svá práva. To je přesně ten stav, ve kterém se momentálně nacházím. A to, prosím pěkně, už od včerejška.

Že je náš pan řídící šovinista a sociální blb jsem se tady snad už zmiňovala. Ovšem po včerejšku mě napadají slova sice výstižnější, avšak nepublikovatelná. Čtyři roky naše firma zpracovává zakázku pro Ministerstvo zemědělství. Čtyři roky jsme nuceni dodržovat termíny, které byly přesně stanoveny při zadání zakázky. Naši manažeři je pochopitelně znají a proto si myslím, že by nás, lid dělný, měli o této podstatné skutečnosti informovat s dostatečným předstihem. Za celé čtyři roky se tak nestalo ani jednou. Pravda, když mi v dubnu řeknou, že termín je na spadnutí a že už včera bylo pozdě a že mě čekají pracovní víkendy a šestnácti hodinová pracovní doba, mrčím sice, ale zatnu chrup a jdu do toho.

Tak nějak jsem žvejkla i to, že nám v létě stopli dovolené a my jsme tady fungovali tři měsíce v kuse, bez volných víkendů. A že si pak vůdce udělal z huby prdel a nasliboval (v rámci motivace, chacha) úžasné odměny a skutečnost byla jiná. Rozchodila jsem i říjen, kdy jsem tady tři týdny šaškovala s nějakou virózou (na nemocenskou teď jít nemůžete, finišujeme). Dokonce jsem se ani nezhroutila, když jsme tento týden nedostali slibované vánoční prémie (ó, jak krásně vypadá ta nula na výplatní pásce). Ale, že nám chtějí zrušit i dovolené mezi svátky, protože si na poslední chvíli všimli, že cosi má termín zpracováni do konce roku, že se o tom samozřejmě vědělo už v létě, ale ono se to nějak kouslo, programy nebyly odladěny, servery neustále padaly, programátoři měli dovolené a blablabla, kecy v kleci. Celá firma sice oficiálně svou letošní činnost uzavírá 18.12. na firemním večírku. Ne tak partička cvičených opic, ty pěkně pofičí do rachoty i o Vánocích. A že se jim to nelíbí? No tak jim příští rok neprodloužíme smlouvy. Trochu je tak jako postrašíme, však oni si to rozmyslí. Žijeme v kraji s velkou nezaměstnaností, tak budou držet hubu a krok a budou makat třeba i na Štědrý den.

Ale Válečná tentokrát hubu držet nebude, už toho mám tak akorát. Na tu dovolenou prostě půjdu, i kdyby mě měli s okamžitou platností propustit. Já totiž, vážení páni manažeři, nejsem onuce, se kterou můžete vymést každý zasraný kout. Na oltář firmy jsem toho za ty čtyři roky položila dost. Vánoční dovolenou vám nedám. Klidně si mě třeba rozsekejte na kousky a hoďte psům.

Basama s fusama…


:: ohezkla: HK 11:15 :: [odkaz trwaly] :: | 0 komentu popularnych

0 Komenty popularne:

Přidat komentář

<< Home


...

This page is powered by Blogger. Isn't yours? [Co tady chces s tim kurzorem?!]

PicoSearch