:: Jen tak zlehka ::

aneb co všechno víme o praní/přání ponožek - bulvární rodinný párek (deníček pro každý okamih)
:: FUCKING WEATHER :: MAIL: Redakce :: MAIL: Karl :: MAIL: HK :: TESILÍ DOMOV ::
ICQ
[::.rss a jiné kydy.::]
:: RSS 2.0
:: Atom site feed
:: GUESTBOOK
[::..zlinky..::]
:: VYFOCENÝ TESIL
:: DEBIL TESIL
:: TESILÍ RÁDIJO
:: NEKONEČNÝ TESIL
:: CHUTNÝ TESIL
[::..súdruhovia..::]
:: Čmelda [Pato(b)log]
:: Lobo
:: A EÁÁ
:: Tam je...
:: AIF
:: Pivní varník
:: PlayForever
:: Brünn Lindwurm
:: Stanice ZOO
:: VfB
:: Chachar
:: PŠT?
:: TSOG-360
:: MP za vodou
:: OV blokuje
:: Kotchka
[::.nějaké obrázky.::]
Tak trochu lepší rádio
Tak trochu jiné rádio
Opera
[::..ARCHIV..::]
[::PROSTE ARCHIV::]
[FAKT JE TU ARCHIV]

:: 18.2.04 ::

Mladý může, starý musí aneb Úvaha o hrobečku…

Nevesely truchlivy jsou ty kraje vodní…jo, pan Erben má pravdu. Neveselo truchlivo není jen na dně jezera, ale i v mé dušénce. Nějak jsem se zasekla ve stavu nepohody a nevím jak z toho ven. Přitom ještě minulý týden jsem se radovala, jak jsem si tak pěkně poradila s problémy v práci, plácala se po rameni, jaká jsem to šikovná děvucha, juchla jsem si na plese, prostě po-ho-da. A od pondělka konec šmytec. Ryju držkou v zemi, bulím feně do kožuchu, nejím, blbě spím…a do toho mi dneska zavolala mamička moje zlatá.Čekala jsem nějaký radostný rozhovor, takové to jak se máš, co děláš, já se mám velmi pěkně…matčin hlas zněl sice vesele, ale to téma hovoru, to téma.

Má mateřídouška dostala výhodnou nabídku. Velice, opravdu velice levně odkoupit hrob. Levný je proto, protože nemá náhrobek, takovou tu mramorovou desku, na níž je zlatým písmem vyryto „Odpočívej v pokoji“. Ale máti je nadšená, hrobeček se nachází na hřbitově v centru města, zprava se nad ním sklání košatá smuteční vrba, zleva ho tiše stíní cesmína. Nádherné místo pro odpočinek věčný.
Po těchto obveselujících slovech jsem trochu vypadla z konceptu. „Mami, probůh, jsi ženská v nejlepším věku. Zdravá. Co blbneš s nějakým hrobem?“. Maminečka moje začala rozvíjet velmi nosnou úvahu možné brzké smrti naší babči (bude jí letos 94, ale je v pohodě), ona že prý tady taky věčně nebude, že i já bych měla pomalu začít myslet na zadní kolečka. Ale hlavně ten hrob je tak levný, to by byl hřích ho nekoupit.

No dobře, říkám si. Mamina má byt, má auto, tak ať si udělá radost a koupí si hrob. Musím to brát z té lepší strany. Koupí toho hrobečku mám i já vystaráno, určitě se tam vleze jednou i moje urnička, budu ležet vedle babičky a své matky a třeba se tam najde kousek místa i pro ostatky mého muže. Budeme všichni pěkně pospolu, zprava vrba, zleva cesmína.

Jak se tu opájím představou svého funusu, život už mi nepřipadá tak na prd protože vím, že budu mít krásný hrobeček, který mi koupila maminka a byl tuze levný. Jenom ještě brnknu na Pohřební službu a zjistím, kolik by koštoval takový pěkný mramorový náhrobek.

Prach jsem a v prach se obrátím...


:: ohezkla: HK 14:35 :: [odkaz trwaly] :: | 0 komentu popularnych

0 Komenty popularne:

Přidat komentář

<< Home


...

This page is powered by Blogger. Isn't yours? [Co tady chces s tim kurzorem?!]

PicoSearch