:: Jen tak zlehka ::

aneb co všechno víme o praní/přání ponožek - bulvární rodinný párek (deníček pro každý okamih)
:: FUCKING WEATHER :: MAIL: Redakce :: MAIL: Karl :: MAIL: HK :: TESILÍ DOMOV ::
ICQ
[::.rss a jiné kydy.::]
:: RSS 2.0
:: Atom site feed
:: GUESTBOOK
[::..zlinky..::]
:: VYFOCENÝ TESIL
:: DEBIL TESIL
:: TESILÍ RÁDIJO
:: NEKONEČNÝ TESIL
:: CHUTNÝ TESIL
[::..súdruhovia..::]
:: Čmelda [Pato(b)log]
:: Lobo
:: A EÁÁ
:: Tam je...
:: AIF
:: Pivní varník
:: PlayForever
:: Brünn Lindwurm
:: Stanice ZOO
:: VfB
:: Chachar
:: PŠT?
:: TSOG-360
:: MP za vodou
:: OV blokuje
:: Kotchka
[::.nějaké obrázky.::]
Tak trochu lepší rádio
Tak trochu jiné rádio
Opera
[::..ARCHIV..::]
[::PROSTE ARCHIV::]
[FAKT JE TU ARCHIV]

:: 23.4.04 ::

Přišlo Jaro do vsi aneb Ustřelte mi hlavu...

Kula pere jako sedlák cepem, ptáci řvou, stromy se osrsťují, pupeny pučí, květy kvetou, zelená je tráva a pyly pýlí. A v tom božím dopuštění se zmateně motám a trpím. Přestože mám Jaro ráda, nemůžu se kochat. Nemůžu nadšeně pobíhat mezi stromovím a nasávat vůni květů. Nemůžu se položit do trávy a čumět do azuru. Proč? Bo! Bo su alergik. Oči mám nateklé jako tenisáky, obličejovou část olezlou jakýmsi nepěkným ekzémem, kýchám a z nosu mi teče jako ženichovi z lulinka. A su protivná. Ráno, abych vůbec mohla existovat, snídám antihistaminika. Prostě balada. A aby toho nebylo málo, včera sežnuli techničtí služebníci pažit před naším barákem, takže to chytám v plné palbě jen co otevřu okno. Nejradši bych někam zalezla a vylezla až na Podzim.

Ale dneska je fakt tak krásně, že jsem se rozhodla zariskovat a vyrazit do lůna Přírody. Nacpala jsem se patákama, vypila půl litru fujtajbloidního odvaru z kopřiv (prý má zmírňovat alergické reakce, pche), sbalila si své malířské náčiní a čubu a srdnatě vyrazila do plenéru. První prdu jsem chytla hned před domem od té posekané trávy. Záchvat kýchání a chrchlání mě vyřadil tak na pět minut z provozu. Ale co, nepřátel se nelekejme, na množství nehleďme. Jde se do parku. Další dávku pylového bordelu jsem vdechla přesně tam. Rostou tu břízy a ty jsou právě v plném květu. Další záchvat kýchání. Odvážně pokračuji v misi, směr řeka. Dneska je přeci krásně, kurňa!!! Řeka šumí, lehounký vánek čechrá vlnky a roznáší vůkol...do prdele, co je toto za prach? Tak na pyl z těchhle křaků bych snad alergická být neměla!!! Je mi jedno, že ta voda v řece není zrovna nadvakrát čistá. Namáčím kapesník a dávám si ho na ksicht. Stejně už vypadám jako malomocná, takže nějaký svrab ze špinavé vody mě nerozhodí. Se sebevražednou tendencí pokračuji v chůzi, neboť destinací dnešní vlastivědné vycházky má být jezero.

Nebudu snad ani dopodrobna líčit kam jsem se až prokýchala a prochrchlala. K jezeru jsem nedošla, nenaplácala jsem barvy na papír. Kulturní veřejnost sice tímto přišla o jedno vrcholně umělecké dílo, ale já nepřišla o život. U prvního mostu jsem to otočila zpátky do chalupky. Na hlavu jsem si pustila studenou vodu, polkla tři kostky ledu, zavřela okno a zalezla do postele chcípnout. Pokud bych výrazně dlouho nic nenapsala, je po mně. Ale vězte, měla jsem vás ráda. Bděte!

Táta včera na venku našel první sněženku...


:: ohezkla: HK 13:02 :: [odkaz trwaly] :: | 0 komentu popularnych

0 Komenty popularne:

Přidat komentář

<< Home


...

This page is powered by Blogger. Isn't yours? [Co tady chces s tim kurzorem?!]

PicoSearch