:: Jen tak zlehka ::

aneb co všechno víme o praní/přání ponožek - bulvární rodinný párek (deníček pro každý okamih)
:: FUCKING WEATHER :: MAIL: Redakce :: MAIL: Karl :: MAIL: HK :: TESILÍ DOMOV ::
ICQ
[::.rss a jiné kydy.::]
:: RSS 2.0
:: Atom site feed
:: GUESTBOOK
[::..zlinky..::]
:: VYFOCENÝ TESIL
:: DEBIL TESIL
:: TESILÍ RÁDIJO
:: NEKONEČNÝ TESIL
:: CHUTNÝ TESIL
[::..súdruhovia..::]
:: Čmelda [Pato(b)log]
:: Lobo
:: A EÁÁ
:: Tam je...
:: AIF
:: Pivní varník
:: PlayForever
:: Brünn Lindwurm
:: Stanice ZOO
:: VfB
:: Chachar
:: PŠT?
:: TSOG-360
:: MP za vodou
:: OV blokuje
:: Kotchka
[::.nějaké obrázky.::]
Tak trochu lepší rádio
Tak trochu jiné rádio
Opera
[::..ARCHIV..::]
[::PROSTE ARCHIV::]
[FAKT JE TU ARCHIV]

:: 27.4.04 ::

Slintavka, sága pokračuje aneb Furt musím mít něco extra...

Původně jsem chtěla napsat pár řádků o tom, jak jsem si včera večer pěkně, po chlapsku, zafandila při hokeji. Ale to asi vy všichni, že. Tudíž si dovolím popsati svůj dnešní nevšední zážitek z návštěvy ORL ambulance. Ušně-nosně-krčního Igora jsem dnes poctila navštěvou stran své "slintavky". Řádně vystresovaná, malující si ty nebrutálnější obrázky z vyšetření, s vizí odslintání se do věčných lovišť. Můj milovaný pan dochtor je naštěstí kliďas a když viděl, jak se klepu hrůzou, zavedl řeč na včerejší hokej. Mírně uklidněna a uvolněna jsem přestala urputně odmítat zasunutí kovové špachtle do dutiny ústní. Ohledání mé slintací žlázy dopadlo na výbornou. Nejen že slintám svobodně, slintám i dle všech regulí a pravidel. Kam se hrabou čoklové pana Pavlovova. Následovalo sono mých dutin, které mělo stoprocentně vyloučit slintací zánět. Mno, nebolí to, ale že by to bylo nějak zvlášt povznášející...vražte si rozsvícenou žárovku do pusy a nechte ji asi pět minut svítit. Ještě teď mám pocit, že má lebka rudě plane. Nicméně sono nepotvrilo zánět a Válečná si radostně přičetla bod k dobru.

Další vylučovací metoda proběhla v rámci mého ucha vnějšího i středního. Au, au. Není mi příjemné, když si sama čistím slechy takovou tou vatovou tyčinkou. Dochtor Igor mi vrazil do ušenka jakousi kovovou klebetu. Instinktivně jsem ucukla a málem jsem si učurnula do textilu bolestí. Ne-e, to fakt nemusím. Avšak výsledek vyšetření byl potěšující, není to ani zánět středního ucha ani to nejsou příušnice. Ale co to teda, sakra, je? Boule pod uchem i vedle ucha jsou realné (ty jsem si nevymyslela) a po tom kvedlání kovem v uchu i docela bolestivé. Další ohledání mojí držky nepotvrdilo ani zánět zubů. Už zbývá jen vyloučit moji pokročilou idioci a můžu jít domů. Ale Igor je důsledný, obhlédl můj boltec, prostor kolem, prohmatal uzliny, koukal mi dokonce do vlasů a velice ho zaujaly mé ekzematické pupeny. Ve finále jsem byla nucena různě otvírat pusu. A jak tedy zní verdikt? Boule pod uchem je značně zduřelá uzlina v souvislosti s alergií a ekzémem a boule vedle ucha? Tak to mě poser! Artritida čelistního kloubu. Normální člověk má artritidu v koleni, kyčli nebo v lokti. Já ne. Já musím mít furt něco extra. Já ji mám v hubě.

Bylo mi vysvětleno, že čelistní kloub je naprosto stejný jako jakýkoli jiný kloub. Snad i více namáhaný a zatěžovaný než kolena či kyčle. Takže, když může být artritické koleno, proč ne artritická čelist? Navíc já tím pantem melu jak najatá a hubu zavřu jen v noci. Artritida čelisti by mohla taky být po nějakém silném úderu do čuně, nebo a to je zřejmě můj případ, při hormonální poruše, či disbalanci. Před týdnem jsem začala pojídat antihistaminika a ta obsahují hormón (tuším kortikoid). Léčba je prostá:"Válečná, drž hubu a žvýkej levou půlkou tlamy!". Prý taky výborně zabírá starý dobrý Aspirin, nebo patáky obsahující salicyl. Takže nemluvím, nežvýkám, polykám Paralen a se slzou v oku myslím na primáře Blažeje a totální endoprotézu čelistního kloubu.

Mluviti stříbro, mlčeti zlato...


:: ohezkla: HK 14:12 :: [odkaz trwaly] :: | 0 komentu popularnych

0 Komenty popularne:

Přidat komentář

<< Home


...

This page is powered by Blogger. Isn't yours? [Co tady chces s tim kurzorem?!]

PicoSearch