:: Jen tak zlehka ::

aneb co všechno víme o praní/přání ponožek - bulvární rodinný párek (deníček pro každý okamih)
:: FUCKING WEATHER :: MAIL: Redakce :: MAIL: Karl :: MAIL: HK :: TESILÍ DOMOV ::
ICQ
[::.rss a jiné kydy.::]
:: RSS 2.0
:: Atom site feed
:: GUESTBOOK
[::..zlinky..::]
:: VYFOCENÝ TESIL
:: DEBIL TESIL
:: TESILÍ RÁDIJO
:: NEKONEČNÝ TESIL
:: CHUTNÝ TESIL
[::..súdruhovia..::]
:: Čmelda [Pato(b)log]
:: Lobo
:: A EÁÁ
:: Tam je...
:: AIF
:: Pivní varník
:: PlayForever
:: Brünn Lindwurm
:: Stanice ZOO
:: VfB
:: Chachar
:: PŠT?
:: TSOG-360
:: MP za vodou
:: OV blokuje
:: Kotchka
[::.nějaké obrázky.::]
Tak trochu lepší rádio
Tak trochu jiné rádio
Opera
[::..ARCHIV..::]
[::PROSTE ARCHIV::]
[FAKT JE TU ARCHIV]

:: 16.5.04 ::

Stav obležení aneb Ef-Cé-Bé, olé...

Na jednu a tutéž věc lze nahlížet z různých úhlů. To, o čem budu mluvit je fotbal. Ne, že by mi až nějak zvlášť trhal žíly, ale s chutí si zafandím. Bo su ten patriot, ni. Ovšem včera šel veškerý patriotismus stranou a já nevěřícně koukala, prdelku strachy sevřenou.

Tož to bylo tak. Včera se hrálo "slezské derby". Žlutomodré kopačky proti kopačkám modrobílým. Hrálo se v Opavě. Mohl to být zajímavý sportovní zážitek, kdyby...kdyby se partička ostravských rádoby fanoušků nenechala slyšet, že do Opavy nejedou na fotbal. Že se jedou porvat, ničit, likvidovat. A že jich bude asi dvanáct tisíc. Díky tomuto zažila Opava největší policejní akci v dějinách a dokonce se hovořilo o největším policejním zásahu vůbec. Velké množství těžkooděnců, policajti na koních, vrtulníky, ochranky a prý snad i tajní policajti infiltrovaní mezi rozvášněný dav. Regionální rádia doporučovala obyvatelům v centru Opavy, aby nenechali v sobotu venku parkovat svá auta. Po hospodách v centru a blízkém okolí se od pátku šířilo doporučení v sobotu vůbec neotvírat. A protože bydlíme na přímé spojnici mezi centrem a stadionem, měla jsem docela strach.

Do jedenácté hodiny dopolední vše probíhalo v klidu. Nicméně do kšeftu jsem šla brzo ráno a čubě jsem politicky vysvětlila, že venčení proběhne tak kolem poledne a pak až večer. Po jedenácté hoďce mě z letargie probral hluk leteckých motorů. No, už je to tady. Kolem komína nám začal kroužit vrtulník, který měl celou akci monitorovat ze vzduchu. Řeknu vám, nic moc příjemného. V jednu hodinu jsem začala být mírně hysterická a připomínalo mi to stav obležení. Pod okny se proháněla jízdní policie a zdálky se ozývalo zlověstné hučení davu. V průběhu utkání vrtulník nevrtulil, takže jsem se trochu uklidnila, ale jen do posledního hvizdu. A zase znova. Vrtulník, zvuky sirén...nervy na pochodu. Zážitek na dlouho dobu.

Nemám nic proti fotbalovým fanouškům a pár jich znám. Jsou to normální týpci, kteří čutají župní přebor a v sobotu se zajdou kouknout, jak to kopou v tej lize. Pak si zajdou do knajpy na pivko, třeba se i pohádají, baj aj si dají do držky, ale nikoho neohrožují, nic nelikvidují. Jo, to beru. Ovšem co říct, když nějaké bandě tupých hovad nejde ani tak o fotbal, ale spíš o to ničit, likvidovat, rozkopat někomu prdel? Navíc, když u toho naruší pokojný stav lidí, kteří ani na fotbal nechodí? A kvůli těmhle mamrdům se bojí vyjít na ulici, vyvenčit psa a musí poslouchat půl dne kravál. Fakt jsem byla včera vzteky bez sebe. A jen doufám, že justice dodrží co slíbila. Že ty kretény odsoudí v zrychleném řízení do několika hodin po incidentu. Doufám, že to nebude jen o nějakých podmínkách a že jim to napaří natvrdo. Protože, sakra, kam až to necháme dojít? Nebylo důrazným varováním to, že při minulém zápase v Ostravě zranili hooligans čtrnáct policistů? Nebo se snad necháme terorizovat partou vymatlaných hlav?

Fandi, ale zůstaň člověkem...


:: ohezkla: HK 11:57 :: [odkaz trwaly] :: | 0 komentu popularnych

0 Komenty popularne:

Přidat komentář

<< Home


...

This page is powered by Blogger. Isn't yours? [Co tady chces s tim kurzorem?!]

PicoSearch