:: Jen tak zlehka ::

aneb co všechno víme o praní/přání ponožek - bulvární rodinný párek (deníček pro každý okamih)
:: FUCKING WEATHER :: MAIL: Redakce :: MAIL: Karl :: MAIL: HK :: TESILÍ DOMOV ::
ICQ
[::.rss a jiné kydy.::]
:: RSS 2.0
:: Atom site feed
:: GUESTBOOK
[::..zlinky..::]
:: VYFOCENÝ TESIL
:: DEBIL TESIL
:: TESILÍ RÁDIJO
:: NEKONEČNÝ TESIL
:: CHUTNÝ TESIL
[::..súdruhovia..::]
:: Čmelda [Pato(b)log]
:: Lobo
:: A EÁÁ
:: Tam je...
:: AIF
:: Pivní varník
:: PlayForever
:: Brünn Lindwurm
:: Stanice ZOO
:: VfB
:: Chachar
:: PŠT?
:: TSOG-360
:: MP za vodou
:: OV blokuje
:: Kotchka
[::.nějaké obrázky.::]
Tak trochu lepší rádio
Tak trochu jiné rádio
Opera
[::..ARCHIV..::]
[::PROSTE ARCHIV::]
[FAKT JE TU ARCHIV]

:: 28.8.04 ::

Ferda Mravenec, práce všeho druhu aneb Obsedantní chování...

Hledání nového zaměstnání se mi stalo posedlostí. Pokud jednou týdně nejdu na nějaký konkurz či pohovor, musím rozeslat alespoň tak dvě tři cévéčka firmám, které nabízejí práci. Dneska už je mi docela jedno o jakou práci se jedná, budu klidně uklízet veřejné hajzlíky. Třeba.

Zpočátku jsem si říkala:"Klídek, pár týdnů pobudeš na pracáku, rozkoukáš se, vyhodnotíš a není boha abys do měsíce nenarazila na něco, co by tě zároveň bavilo i živilo.". Rozkoukala jsem se, hodnotila a narazila akorát tak na velké kulové. Nejdřív mě trochu zaskočila paní referentka na pracáku, která pochopila, že GIS-ařina tak nějak souvisí s počítačem a vyslala mě do počítačové firmy. Tam však hledali hardveráře. V hardwaru se orientuji přibližně stejně jako v jaderné fyzice a když jsem popisovala, že počítač má vnitřnosti, které se skládají z destiček s čudlikama, bylo mi naznačeno, že prdel si mám dělat z plastelíny a já odcupitala zpět za milou paní referentkou. Tímto jsem hledání fachy převzala do své vlastní režie. Obešla jsem všechny firmy v regionu, které mají co do činění s GIS-em, zeměměřičstvím a tvorbou map. Všude mi slušně poděkovali za můj zájem, prý mají plný stav, nedostatek zakázek, šéfa defraudanta (ignoranta, cholerika, despotu) a já šla opět za svou oblíbenou referentkou jakože furt nic. I jala jsem se obcházet firmy zemědělské, dokonce jsem zašla na strojní a traktorovou stanici a byla rozhodnuta lhát, že umím báječně opravovat žací stroje. Poté co mě odvrhli geodeti i zemědělci, zahájila jsem frontální útok na jiné sektory.

Člověk ze zoufalství snadno pomate se a já byla zoufalá přesně tak akorát, abych začala posílat životopis na inzeráty typu: Slezská nemocnice hledá zástupce ředitele, mezinárodní firma přijme ředitele své pobočky v ČR, přijmeme hlavního manažera... Nu co, dneska může dělat ředitele kdokoli, proč ne já, že. Zamítavé odpovědi na sebe nenechaly dlouho čekat. Sklonila jsem hlavu a začala atakovat nabídky na post asistentky ředitele. Rozjel se kolotoč pohovorů, konkurzů, inteligenčních testů, testů v psaní na stroji, testů v zakládání úředních lejster. Jediné z čeho mě netestovali byl těsnopis. A taky mě napadlo, co bych tak asi dělala, kdyby mě chtěl nějaký ředitel otestovat z postelové akrobacie.

Měsíc se s měsícem sešel a já rezignuji, kapituluji a rekapituluji. Zatím jsem nesehnala práci z těchto důvodů: buď nemám dostatečnou kvalifikaci, nebo ji má až příliš velkou, neumím udeřit dvěstěkrát za minutu do klávesnice a když už se mi to povede, mám v textu tak dvěstě chyb. Nejsem kyprá absolventka, která se spokojí se smlouvou na půl roku a platem 6.000,-Kč hrubého. Neumím svářet, obrábět, tesat a kopat krumpáčem. Co už tež s takym lemplem. Zcela realně uvažuji o rekvalifikaci. Nejradši bych byla tím svářečem, ti jsou těď nedostatkovým zbožím, prý je to i slušně placená práce, takže budu šetřit a na stará kolena si koupím bílou hůl a vodícího psa. Ono když vám totiž "nablýská" do očí, tak docela blbě vidíte. A když už bych pak byla nasleplá, mohla bych se rekvalifikovat na maséra. Co si tady vlastně stěžuju, kynou mi světlé zítřky a skvělé perspektivy. Jednou z nich je třeba i polstrovaná cela a svěrací kazajka...

Ta práce matka pokroku...


:: ohezkla: HK 16:56 :: [odkaz trwaly] :: | 0 komentu popularnych

0 Komenty popularne:

Přidat komentář

<< Home


...

This page is powered by Blogger. Isn't yours? [Co tady chces s tim kurzorem?!]

PicoSearch