:: Jen tak zlehka ::

aneb co všechno víme o praní/přání ponožek - bulvární rodinný párek (deníček pro každý okamih)
:: FUCKING WEATHER :: MAIL: Redakce :: MAIL: Karl :: MAIL: HK :: TESILÍ DOMOV ::
ICQ
[::.rss a jiné kydy.::]
:: RSS 2.0
:: Atom site feed
:: GUESTBOOK
[::..zlinky..::]
:: VYFOCENÝ TESIL
:: DEBIL TESIL
:: TESILÍ RÁDIJO
:: NEKONEČNÝ TESIL
:: CHUTNÝ TESIL
[::..súdruhovia..::]
:: Čmelda [Pato(b)log]
:: Lobo
:: A EÁÁ
:: Tam je...
:: AIF
:: Pivní varník
:: PlayForever
:: Brünn Lindwurm
:: Stanice ZOO
:: VfB
:: Chachar
:: PŠT?
:: TSOG-360
:: MP za vodou
:: OV blokuje
:: Kotchka
[::.nějaké obrázky.::]
Tak trochu lepší rádio
Tak trochu jiné rádio
Opera
[::..ARCHIV..::]
[::PROSTE ARCHIV::]
[FAKT JE TU ARCHIV]

:: 9.5.05 ::

Pohled z druhé strany barikády

Jistě už Vás někdy napadlo, jak Vaše hospodské sedánky prožívá ta část, která se veselit nemůže, tedy obsluha. Podařilo se mi získat autentický záznam sobotního večera z jedné nejmenované vršovické hospody z pohledu kuchařského mistra. Zde je (redakčně nekráceno):

Sobotní rezervace malého salónku - objednáno 10 osob na 19:00

V pátek před akcí paní přinesla vizitku, abychom viděli, že to jsou kliničtí psychologové.

Průběh: První čtyři osoby přišly v 18:30 s otázkou: "Máte guláš?" Po zasednutí a otevření jídeláku chtěli teplé nealkoholické nápoje a čaj do půllitru. Reakce Davida: "..on ten půllitr, ale praská.." a paní na to: "Tak tam dejte lžíci!", načež David kontruje: "...já Vám to stejně neudělám.." V 19:00 byl salónek kompletně plný, spočítali jsme 15 osob a další se trousili po 2 až 3 kusech. Ovšem desetičlený základ vymyslel takovou objednávku, že se mi protočily panenky. Na upozornění, že taková kombinace jídel trochu potrvá, dostáváme odpověď: "...my nespěcháme". Po 15 minutách horečnaté práce v kuchyni se už ozývají otázky typu: "jak dlouho ještě?, nezapomněli jste na nás?, bude hodně topinek k tataráku?", přičemž vrcholný kousek byl: "máte pivo?" a to ten pán mínil vážně. Během přípravy dorazilo dalších cca 10 lidí, kteří si objednali a moc se divili, že svoje jídla nedostali s ostatními ve stejnou chvíli. Málem jsem zapomněl, ještě před výdejem té velké objednávky si jedna paní vzpomněla, že chce jako předkrm párečky Tabasco a že je chce hned teď. Poté už následovaly další várky objednávek a otázek ohledně piva a jídla, požadování horkých nealko nápojů (konkrétně hruškových džusů ohřívaných v mikrovlnce), to vše prokládané příchody dalších osob, takže po deváté večerní bylo v salónku pro 15 osob asi 35 lidí, kteří bravurně zvládali zkoumat naše nervové systémy hláškami: "já si tohle neobjednal, já nevím co chci". Další scéna - před stojícím Davidem třímajícím v každé ruce 2 těžké talíře a tázajícím se kdo měl co, předvádí skupina po dobu 5-ti minut hrobové ticho a po doobjednání 3 velkých salátů, 2 z nich vrací zpět a po cca 15 minutách si je objednávají znovu.

Následky na personálu doposud: 2 rychlé panáky fernetu, 2 rychlé panáky vodky a neuvěřitelně procvičený slovník cizích slov všeho druhu.

Pár bonbónků na závěr: Přes všechna očekávání neproběhly hlášky typu: "Jedno kafe až nahóru." nebo "Dvě celý piva." Zato nás potěšili jinými perličkami. Nejdřív chtěli anglické a české jídeláky, poté přišlo krásné nedorozumění při platbě salátu Tre formagi, což host formuloval: "platím tři formaži", načež mu bylo naúčtováno 3x salát Tre fromagi. Po vysvětlení všeho nechává německy mluvící host 2Kč dýžko a se slovem NAZDAR odchází. Během psaní tohoto elaborátu se k baru přiklátil člověk, který měl ze startu nejlepší otázku: "Máte pivo?" a řekl doslova: "Dám Vám trochu vydělat, určitě berem 3 půllitrové piva a určitě si vem 3, já totiž nevím, jestli tam budou ještě chtít, ale bezpečně 3 půllitrové piva". Veškerý tenhle monolog vedl sám se sebou a barovou deskou, otáčeje se kolem své osy a za polovičního odchodu.

Následek na personálu: 2 rychlé panáky vodky a fernetu.

Zbytek večera už pouze odpovídal jeho průběhu a sortě společnosti. Pán který měl nejvíce otázek ohledně piva a kroutil se s nesmyslnými požadavky na baru nechal 3Kč dýžko a zbytek grupy vydal jářku krásných 58Kč. Zakončujeme s Davidem dvojtými panáky vodky a fernetu.

Pěkné ne?


:: zprznil: Karl 13:05 :: [odkaz trwaly] :: | 0 komentu popularnych

0 Komenty popularne:

Přidat komentář

<< Home


...

This page is powered by Blogger. Isn't yours? [Co tady chces s tim kurzorem?!]

PicoSearch